Luxusní zážitek za 4 800 Kč v české restauraci trvá jen 2 hodiny. Co se stane potom, vás šokuje

Restaurací je v České republice opravdu mnoho. Ne všechny vám však přinesou úžasný zážitek a nevšední pokrmy. Jedna z nejoblíbenějších gurmánských restaurací je v Olomouci. Její unikátní koncept je inspirovaný přírodou. Neotřelý interiér zaujme nejednoho zákazníka. 

Místo v zážitkové restauraci oblíbeného šéfkuchaře Zdeňka Forejta je třeba si rezervovat předem. Samozřejmě můžete zkusit štěstí, když půjdete okolo, zrušení rezervace je však spíše nepravděpodobné. Ačkoliv rezervace tu mají opravdu přísná pravidla. Rezervaci tu drží po dobu 15 minut. Pokud se zpozdíte, je třeba se ozvat, jinak vám rezervaci zruší. Pokud tedy pojedete z velké dálky, vyrazte opravdu včas. 

Žena konzumuje pokrm v restauraci.
Odnesete si zážitek nejen z jídla. Zdroj: Shutterstock

Degustační menu s různou náročností

Obědovou nabídku si můžete v restauraci vychutnat jen ve všední dny mezi 11 a 14 hodinou. Jinak si lze dle času rezervace objednat jedno ze tří degustačních menu. Možnost objednání degustačních menu je totiž časově omezena v závislosti na náročnosti jednotlivých degustací. Na Silvestra je například možné si objednat jen degustační menu 3. Nicméně pokud vás zrovna napadlo, kde strávit Silvestra 2025, máte smůlu. Na poslední tři dny roku 2025 nelze rezervovat. 

V každém případě asi nezáleží na tom, zda Entrée navštívíte v dubnu nebo v listopadu a dokonce ani na tom, zda to bude pondělí nebo pátek. Nezapomenutelný zážitek vás čeká opravdu kdykoliv. Podnik, který najdete ve zrekonstruované budově bývalého divadla, má interiér s otevřenou kuchyní.  A přírodou se nechalo inspirovat i nabízené menu. Jedinečné kombinace vás ohromí, stejně jako čerstvost surovin. 

Gastronomie plná zážitků v Olomouci

„Zážitková gastronomie je způsob stravování, kdy host očekává nějakou formu prožitku, nejlépe však všech smyslů, aby odcházel plný dojmů,” dočtete se na Wikipedii. A právě toto můžete zažít v olomoucké vyhlášené restauraci. Pocit, že jste na výjimečném místě, posílí fakt, že servis je opravdu zcela profesionální.

Ale přesto si tu nebudete připadat jako slon v porcelánu, ačkoliv cena za degustační menu pro dvě osoby je 3 200 Kč, pokud si přidáte také vinné párování, dostanete se na celkovou částku 4 800 Kč. V čase obědů se lze zdržet maximálně dvě hodiny, večer pak 2,5 hodiny. Poté musíte odejít a uvolnit místo pro další návštěvníky. 

Nutno dodat, že úspěchy restaurace nezaznamenává jen u samotných návštěvníků, kteří odcházejí s perfektním zážitkem. Restaurace Entrée vyhrála prestižní anketu Mauerův výběr Grand Restaurant 2017. A samozřejmě se restaurace objevila také v oblíbené Gastromapě Lukáše Hejlíka. Nevšední restaurace si však nevede dobře pouze na poli gastronomie. Úspěch zaznamenala také v soutěži Interiér roku. To dokazuje, že je výjimečná opravdu ve všech směrech. A je vidět, že úspěch nedělá jen kvalitní jídlo, ale také dobře promyšlený interiér, kde se lidé cítí dobře. 

Kuchař dokončuje pokrm v restauraci.
Veškeré pokrmy jsou z čerstvých surovin. Zdroj: Shutterstock

Úspěchy Přemka Forejta

Přemysl Forejt, šéfkuchař úspěšné olomoucké restaurace, se narodil v Brně, kde také vyrůstala a studoval střední školu v oboru kuchař. Později odjel do Anglie, kde pracoval v Michelinských restauracích. Do České republiky se vrátil v roce 2012 a o tři roky později se stal šéfkuchařem Entrée. V roce 2019 se stal jedním z porotců soutěže MasterChef a stal se slavným. V televizi se však objevoval již dříve, a to i v MasterChefovi. 

Poprvé se na obrazovce objevil už v roce 2010 v Show Jana Krause, o dva roky později byl hostem 7 pádů Honzy Dědka. Naposledy ho televizní diváci mohli spatřit tento rok v Souboji na talíři nebo v Hell´s Kitchen Česko. Společně s kuchařským kolegou Honzou Punčochářem se objevuje také v pořadu Ledničko, vyprávěj! Přemek Forejt však není jen televizní hvězdou. V roce 2016 získal ocenění Objev roku v soutěži Zlatý kuchař a v roce 2019 se stal Zlatým kuchařem. 

Zdroj: wikipedia.org, maueruv-vyber.cz, csfd.cz